Προληπτική Οδοντιατρική

Η προληπτική οδοντιατρική είναι μια σημαντική πτυχή της οδοντιατρικής που ασχολείται με την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας των δοντιών και των γενικών στοματικών ιστών και γλυτώνει τον ασθενή από μακροχρόνιες και κοστοβόρες εργασίες. Η  Πρόληψη στην οδοντιατρική περιλαμβάνει:

  1. Τακτικά οδοντιατρικά ραντεβού: Οι τακτικοί ελέγχοι από τον οδοντίατρο είναι σημαντικοί για την πρόληψη και την ανίχνευση προβλημάτων στην αρχική τους φάση, πριν εξελιχθούν σε σοβαρά προβλήματα.
  2. Προφυλακτική θεραπεία: Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος τερηδόνας και περιοδοντίτιδας , ο οδοντίατρος μπορεί να εφαρμόσει προφυλακτικές θεραπείες, όπως φθορίωση, προληπτικές εμφράξεις και περιοδοντική θεραπεία.
  3. Εκπαίδευση περί υγείας: Οι οδοντίατροι παρέχουν στους ασθενείς εκπαίδευση σχετικά με τη σωστή στοματική υγιεινή, τη διατροφή και τους τρόπους πρόληψης προβλημάτων υγείας του στόματος.

Η προληπτική οδοντιατρική είναι σημαντική για τη διατήρηση μιας υγιούς στοματικής υγείας και την πρόληψη σοβαρών προβλημάτων. Είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τακτικά για τη διατήρηση ενός υγιούς χαμόγελου.